Álláskeresési tanácsadás

Mindenki szeretné megtalálni álmai állását. Legyen a végzettségünknek vagy képességeinknek megfelelő, ismerjék el tudásunkat, teljesítményünket, és biztosítson megélhetést nem csak nekünk, de családunknak is. Ennek érdekében pályázunk az áhított álláshirdetésre, letöltjük az internetről az összes önéletrajz és motivációs levél mintát, készülünk az állásinterjúra. Néhány hét elteltével csalódottan tapasztaljuk, hogy még csak válasz sem érkezett, nemhogy állásinterjúra szóló meghívás.

Mint annyi minden másra, erre sincs „tuti” megoldás, hiszen ezernyi tényező befolyásolhatja. A munkaerőpiac változásait az álláskeresési módszereknek is követni kell. Ami 20 évvel ezelőtt bevált módszernek számított, az ma már csak hátráltatná az álláskeresőt.

Megnyerő személyiség, megfelelő képzettség, jól összeállított pályázati anyag, a kiszemelt cégnek mégsem ránk van szüksége. Sok esetben néhány sikertelen próbálkozás önbizalom vesztéshez vezet, ezért azt tanácsolom, hogy álláskeresőként elsősorban saját magunknak próbáljunk megfelelni. Bíznunk kell abban, hogy ha mi magunk esélyt adunk magunknak egy sikeres álláskereséshez vagy pályamódosításhoz, akkor próbálkozásunkat siker koronázza. Nem szabad hagynunk, hogy e béli hitünkben a sikertelenségtől való félelem megingasson.

Tanácsadásunkat azoknak ajánljuk, akik tájékozatlanok az álláskeresési technikákban, netán túl vannak néhány sikertelen próbálkozáson, vagy csak bizonytalanok magukban, kétségeiket szeretnék szakemberrel megbeszélni.

Óraszám: 12 óra tantermi foglalkozás

Maximális csoportlétszám: 20 fő

Tartalom:

- Önismeret

- Munkaerőpiaci információk megszerzése

- Önéletrajz típusok megismerése, bemutatkozó-, és motivációs levél

- Segítségnyújtás egyéni szükségletnek megfelelő dokumentumok            összeállításában, megszövegezésében

- Szimulációs gyakorlatok (telefonos bejelentkezés, állásinterjú)

- Egyéni tapasztalatokon alapuló szituációs gyakorlatok, azok elemzése

Célunk, hogy a tanácsadás végére a résztvevő képessé váljon lehetőségeinek felkutatására, önálló álláskeresésre, bemutatkozó levél, önéletrajz és motivációs levél elkészítésére, pályázati anyagának összeállítására, állásinterjún való részvételre.

Részvételi díj: 500 Ft/fő/óra

Honlap készítés